9/3/09

Μας Κοροϊδεύουνε Ρεεεεεε!

Για μια ακόμα φορά ο λαϊκισμός έδωσε και πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 5 Μάρτη 2009. Το τι ακούσανε τα αυτιά μας δεν λέγετε. Οι κωλοτούμπες πήγαν σύννεφο.
Η απουσία ‘’οργανωμένων’’ ή ‘‘αυτοοργανωμένων’’ από την περιοχή του υπάρχοντος δρόμου, η πέριξ της Ελευθερίου Βενιζέλου δηλαδή, που τριάντα χρόνια τώρα μέρα με τη μέρα παρακολουθούν το πρόβλημα να γιγαντώνεται και να τους πνίγει το καυσαέριο και ο καθημερινός φόβος του θανάτου να τους αναγκάζει να αλλάξουν τρόπο ζωής. Πχ υπάρχουν περιπτώσεις που έφυγαν από τη γειτονιά προκειμένου να διακινδυνεύουν τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και των παιδιών τους με την απλή (για άλλους) κίνηση, να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο, άλλοι πάλι πήραν τα παιδιά τους και τα πήγαν σε άλλο σχολείο χιλιόμετρα μακριά, ενώ κάποιοι άλλοι με προβλήματα υγείας (σοβαρά ξε-σοβαρά δε έχει σημασία) αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη επιδείνωση της υγείας τους λόγο καυσαερίων κλπ. Όλοι αυτοί οι παραπάνω κάθε τέσσερα χρόνια καταπίνανε αμάσητες τις υποσχέσεις των υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων αλλά και βουλευτών, κομματαρχών και.. και… και.. που τους υπόσχονταν ότι: «τώρα ήρθε η ώρα να φύγει επιτέλους το ‘‘καρκίνωμα’’ από την γειτονιά σας, εμείς σας υποσχόμαστε ότι θα… θα… θα…»
Από την άλλη μεριά, στην άλλη γειτονιά, στην Αγία Μαύρα, ζούνε με την απειλή της δημιουργίας κόμβου, ημικόμβου, διοδίων κλπ. Οι ίδιοι πολιτικάντιδες λαϊκιστές τους διαβεβαιώνουν ότι: «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό το έγκλημα στην γειτονιά σας δεν θα αφήσουμε να υποβαθμιστεί η περιοχή σας, εμείς θα.. θα.. θα…».
Τώρα τελευταία μία ακόμα περιοχή της Ηλιούπολης, η πολύπαθη γειτονιά εκεί ψηλά στο παράνομο ΚΥΤ, στο παράνομο γκαράζ, στα παράνομα νοικιασμένα σε ιδιώτες γήπεδα 5Χ5, μπήκε στο παιχνίδι της απειλής για την (ξανά) νέα χάραξη του νέου αυτοκινητόδρομου που θα επιβαρύνει κι άλλο την περιοχή.
Η παρουσία λοιπόν των τελευταίων στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το ‘‘δικαίωμα’’ στους ίδιους ‘‘λαϊκιστές’’ βοηθούμενοι από το γνωστό ‘‘καλάμι’’ της Ηλιούπολης που νομίζει ότι όλα τα ξέρει, αλλά και από τους νέους που πολύ δίκαια παλεύουν για καλύτερη και καθαρότερη ζωή των κατοίκων στο μέλλον, να αρνούνται την δημιουργία του νέου αυτοκινητόδρομου.
Οι τοποθετήσεις τους γεμάτες ‘‘κωλοτούμπες’’, τον ένα δεν τον έπειθαν οι υποσχέσεις για 220.000 δένδρα που θα φυτευτούν στο έργο, τον άλλον τον πείραξε που η μείωση της επιβάρυνσης της Βενιζέλου δεν ήταν μεγάλη, μόνο 25% μέχρι το 2020, ο άλλος (το ‘‘καλάμι’’ ντε) ως εκπρόσωπος της κίνησης του, γιατί δεν κάνανε δεκτό ολόκληρο το δικό του σχέδιο.
Και όλοι μαζί αναρωτιόντουσαν, αφού η προοδευτική αύξηση της κίνησης δείχνει ότι πάλι σε λίγα χρόνια δεν θα χωράει ούτε ο νέος δρόμος, τότε γιατί να τον φτιάξουμε;
Αν στην αίθουσα υπήρχαν ‘‘οργανωμένοι’’, ‘‘αυτοοργανωμένοι’’ κλπ, από την ήδη ταλαιπωρημένη περιοχή της Ελευθερίου Βενιζέλου, το πως θα δικαιολογούσαν τις θέσεις τους αυτές ένα θεός ξέρει.
Επειδή δεν κάνουν ξεκάθαρο τι θέλουν να γίνει ας μας το πουν έστω και για μια φορά. Ας απαντήσουν στα παρακάτω ‘‘αφελή’’ ερωτήματα.
Να μείνουν τα πράγματα έτσι όπως είναι; Και το πρόβλημα που υπάρχει τώρα με την κίνηση το πρωί να ξεκινάει από την πλ. Αεροπορίας και να φτάνει στη Κατεχάκη;
Να γίνει πλήρη υπογειοποίηση του δρόμου χωρίς εξόδου, διόδια, μπαζώματα κλπ; Τότε τι θα γίνει με την υπερτοπική κίνηση; Ο Ηλιουπολίτης, Μπραχαμιώτης, Δαφνιώτης από πού θα πηγαίνει, από τη Βούλα ας πούμε, για να μπει στο νέο δρόμο; Να γίνει υπόγειος όπως προτείνει το ‘‘καλάμι’’; 5.300 μέτρα υπόγειο δρόμο προτείνει το ‘‘καλάμι’’ με έξοδο λέει (αν δεν κάνω λάθος, αν κάνω συγνώμη) στη Λεωφ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Σοφ. Βενιζέλου, δηλαδή θα μπει ή δεν θα μπει φανάρι στην διασταύρωση με την Βουλιαγμένης; Θα υπάρχει τούνελ και μέσα στο τούνελ θα γίνετε μποτιλιάρισμα στην έξοδο που θα υπάρχει φανάρι; Στα 5.300 μέτρα του υπογείου δρόμου, εξαερισμοί θα υπάρχουν και κάθε πόσα μέτρα προβλέπετε από τους κανονισμούς; Που θα βγαίνουν οι εξαερισμοί; Τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος μέσα στο τούνελ; Από πού θα έχουν πρόσβαση τα μέσα διάσωσης; Στην άλλη περίπτωση αυτή της υπογειοποίησης του ρέματος της Πικροδάφνης που θα γίνει η έξοδός; Δεν θα καταστραφούν δένδρα στην έξοδο; Σε πόση απόσταση από την Βουλιαγμένης θα βγαίνει στην επιφάνια ο δρόμος; Δεν θα δημιουργηθεί ‘‘δακτύλιος’’ στο σημείο επαφής των δρόμων (υπογειος – Βουλιαγμένης); Υποστήριξαν ότι σε λίγα χρόνια, βάση των μετρήσεων, η προοδευτική αύξηση της κίνησης θα καταστήσει άχρηστο τον νέο δρόμο, όμως δεν λένε τίποτα για το τι θα γίνει σε λίγα χρόνια με την υπάρχουσα κατάσταση. Μέχρι που θα φτάνει το μποτιλιάρισμα και για πόσες ώρες; Πχ το ‘‘καλάμι’’ λέει ναι, να βγει το τούνελ στο ‘‘σπιτάκι του’’ στην ‘‘περουσιούλα του’’; Λέει ναι πχ, να βγαίνει έστω ο εξαερισμός στην ‘‘δική του’’ πρασιά;
Ο ‘‘αρχηγός’’ δέχεται το τούνελ να περνάει κάτω από το δικό του σπίτι; Η έστω να βγαίνει ο εξαερισμός (με τόνους καυσαέριο) μπροστά από το συνεργείο (ξέρει αυτός) που μετά μανίας προσπαθεί να διώξει εκεί ψηλά στην Μανιακίου;
Η μήπως να βγαίνει στην αυλή του 12ου Δημοτικού;
Τα ερωτήματα είναι χιλιάδες, οι απαντήσεις το ίδιο, η λύση του να φύγει από μένα και ας πάει όπου θέλει, δεν είναι λύση είναι το προσωπικό συμφέρον που σου υπαγορεύει τέτοια λύση αν είσαι απλός πολίτης, αν είσαι όμως εκλεγμένος εκπρόσωπος μιας μερίδας του λαού και όχι μόνο, τότε το προσωπικό συμφέρον συμπίπτει και με την εξαπάτηση αυτών που σε ψήφισαν.
Όταν όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνατε τίποτα για να αποτρέψετε την επερχόμενη καταστροφή της ποιότητας ζωής από το λαίμαργο κεφάλαιο και αντιθέτως στηρίζατε την υποβάθμιση των δημόσιων μέσων μεταφοράς που είναι η μόνη διαχρονική λύση.
Κουβέντα δεν λέτε για το ξεπούλημα την Δημόσιας Γής στους κεφαλαιοκράτες που θα βάλουν πέντε ψίχουλα (από τις μέχρι τώρα αποδείξεις δεν θα βάλουν περισσότερα από 12%), με το κόλπο της αυτοχρηματοδότησης, για να φτιάξουν το δρόμο και θα εκμεταλλεύονται τα διόδια δια βίου. Κουβέντα δεν λέτε για το ποιος φταίει που φτάσαμε ως εδώ. Κουβέντα δεν βγάλατε για τους ταξικούς νόμους της πλουτοκρατίας, που προετοιμάζουν το έδαφος για το ξεζούμισμα της Δημόσιας Περιουσίας. Τα μόνα που σας ενδιαφέρουν είναι να μην υποστείτε ζημιά εσείς και αυτοί που σας στηρίζουν. Αν έχετε λύση που να λύνει συνολικά το πραγματικό πρόβλημα βγείτε και πείτε την. Βγείτε και πείτε μια φορά την αλήθεια και όχι ότι κατά καιρούς σας συμφέρει. Πολιτικοί καιροσκόποι.
Δεν βλέπετε τι κάνετε; Δεν ντρέπεστε;
Ως πότε όμως θα λαϊκίζετε , θα ξυπνήσει ο πολύπαθος λαός και τότε βρείτε τρύπα να κρυφτείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου