19/2/09

Οι «φίλοι του Ομπάμα», Ο ΑΛ - ΜΟΥΝΙΑ και οι HELLINARADES

Το κείμενο στο Ριζοσπάστη είναι το παρακάτω και αναφέρετε στους ‘’φίλους’’ του πλανητάρχη, ένα άλλο κείμενο γράφει για τον Αλμούνια που μας βάζει ‘’χέρι’’ για την οικονομία. Στο κείμενο για τον “ALL - MOUNIA” δεν μπορείς να ακούσεις πως είπε το NOW στην Ελληνική(;) κυβέρνηση.
Το QUIZ είναι που ανήκει η HELLAS;

Συναντήσεις του πρωθυπουργού, της υπουργού Εξωτερικών, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με Αμερικανό γερουσιαστή και Ελληνοαμερικανό υπουργό της Πολιτείας του Ιλινόις
Δε συνάντησαν καμία δυσκολία να ανοίξουν τις πόρτες του πρωθυπουργού, της υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Ελληνοαμερικανός πολιτειακός (Ιλινόις) υπουργός Αλεξ Γιαννούλιας και ο γερουσιαστής (Ιλινόις επίσης) Ρ. Ντάρμπιν. Οι εν λόγω, κατά δήλωσή τους «επίσημοι φίλοι του Ομπάμα», όχι μόνο έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργό, αλλά, κατά παράβαση κάθε έννοιας πρωτοκόλλου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν και δηλώσεις δίπλα στον πρωθυπουργό.
Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τους δυο Αμερικανούς αξιωματούχους ως την πρώτη αμερικανική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία με το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ τόσο για τη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, οι οποίες είναι σε εξαίρετη βάση, όσο και προς όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα διεθνή θέματα και τα θέματα της περιοχής.
Ο γερουσιαστής Ντάρμπιν υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Α. Γιαννούλιας δεν έρχονται στην Ελλάδα ως επίσημοι εκπρόσωποι της διοίκησης Ομπάμα, αλλά «ως επίσημοι φίλοι του Προέδρου» και θα μεταφέρουν στον ίδιο το μήνυμα ότι η φιλία με την Ελλάδα είναι ισχυρή και θα γίνει ακόμη ισχυρότερη.
«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες είναι εξαιρετικής σημασίας για τον πρόεδρό μας», δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός υπουργός Οικονομικών του Ιλινόις, Αλεξ Γιαννούλιας.
Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν συνάντηση, που κράτησε μια ώρα, με την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Α. Γιαννούλιας δήλωσε αισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού. Εξέφρασε, επίσης, το ενδιαφέρον του προσωπικά, αλλά και της ελληνικής κοινότητας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών με τους Αμερικανούς «επίσημους φίλους του Ομπάμα» είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι λόγω της διάρκειάς της, όσο γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε μια ακόμη ιδέα περί των αμερικανικών απαιτήσεων, οι οποίες θα της υποβληθούν και επισήμως την ερχόμενη βδομάδα που θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον. Οπως λένε πηγές του ΥΠΕΞ, αυτό που καίει τους Αμερικανούς αυτήν την περίοδο, είναι η αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν...
Στη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, οι Αμερικανοί μίλησαν για ...υψηλή πολιτική. Δηλαδή, για την οικονομική κρίση και την προσπάθεια αντιμετώπισής της με το «πακέτο Ομπάμα». Επίσης, όπως διαρρέουν από το ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκαν θέματα της πράσινης ανάπτυξης, οι μεσολαβητικές πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου τόσο στις σχέσεις Ισραήλ - Παλαιστινίων, όσο και για το Ιράν, ενώ δεν έλειψαν και τα θέματα Τουρκίας και Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου