24/2/09

Επιχείρηση "φυλακές"... ..Όταν η επικαιρότητα έρχεται "δεύτερη"!

Μόνο με αυτό τον τίτλο θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την διορατικότητα των ανθρώπων του ΚΚΕ.
Μόνο με αυτό τον τίτλο μπορείς να βάλεις στο μυαλό τον ‘‘δήθεν’’, των ‘‘απολιτίκ’’, των ‘‘αδιάφορων’’, των ‘‘καναπετζίδων’’ και όλων αυτών που θεωρούν ότι όλα είναι πολύ μακριά από αυτούς και δεν τους ενδιαφέρει.

Επιχείρηση «φυλακές»

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ κλείνει την τρίτη μέρα των εργασιών του. Γύρω γύρω κι απ' έξω τα σκυλιά που καμώνονται φωνή αηδονιών αλυχτούν σ' όλα τα βήματα που χαρίζει το σύστημα σε χρήσιμους εφιάλτες... Ιδίως αυτοί που ύμνησαν τα Μακρονήσια, στριμώχνουν άλλους που δεν τα άντεξαν ως το γέρμα της ζωής τους ως βατήρα για το μέλλον του κόσμου, φοράνε σιδερογροθιές για να αντιμετωπίσουν όλη την Ιστορία του Κόμματος ως Στάλιν... Βγήκε κι εκείνος ο ανεκδιήγητος ηγετίσκος να στριγκλίζει πως η ΕΕ του θυμίζει τη Σοβιετική Ενωση (μωραίνει Κύριος το γενίτσαρο του καπιταλισμού)!, βγήκε κι ο «νέος» να γκαρίζει «εγώ είμαι το μόνον μέλλον που έχετε» κι η αντικομμουνιστική σάλτσα κοχλάζει πάνω από άδεια ιδεολογικά και πραγματικά πιάτα.
Μέσ' στον ορυμαγδό γλιστράνε οι ειδήσεις, φριχτοί ανακλαστήρες μιας φριχτότερης πραγματικότητας. Δεν προλαβαίνεις ούτε να τις μάθεις, ούτε να διδαχτείς απ' αυτές, προβάλλοντάς τες στη γιγαντοοθόνη της πραγματικής ζωής. Στέκομαι άφωνη σχεδόν μπροστά σε μια που δεν αναπαράχθηκε όσο θα έπρεπε, ίσως γιατί δεν άντεξαν ούτε οι σκεπτόμενοι αστοί το βαθύ τρομοκρατικό της περιεχόμενο.
Στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ δυο δικαστές συνελήφθησαν, ομολόγησαν και καταδικάστηκαν, για δωροδοκίες. Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, ήταν σαφής ως προς το «καινοτόμο» αυτής της δωροδοκίας. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή.
Η φυλακή, στην οποία έστελναν κατά συρροή νέους κυρίως παραβάτες του νόμου, με εξοντωτικές ποινές, είναι ιδιωτική. Μία από τις πάμπολλες στις ΗΠΑ. Και επιδοτείται για κάθε κρατούμενο. Με το κεφάλι, δηλαδή. Ητοι, κάποιος υπάρχει, που τον ρωτάνε τι δουλειά κάνεις κι απαντάει ότι είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης φυλακής!..
Οι δικαστές, λοιπόν, χρηματίζονταν από τον επιχειρηματία, ώστε να του στέλνουν πρώτη ύλη νέους και να μεγαλώνει το επιδοματικό του κεφάλαιο. Σε διάστημα 4 ετών, οι δυο δικαστές έστειλαν στη φυλακή 2.000 (!) νέους με εξοντωτικές για τα αδικήματά τους ποινές. Ολες οι υποθέσεις θα επανεξεταστούν, λέει το σύστημα.
Και κάποιοι θα λένε πως είναι σωστό κι έχει τις άμυνές του. Κανείς δε θα ανοίξει το στόμα του για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις φυλάκισης των ανθρώπων, και δη των νέων.
Ουδείς θα κοστολογήσει τις κατεστραμμένες ζωές. Ουδείς θα δει το ...νομιμοποιημένο πρόσωπο του καπιταλιστή δημίου. Η πρόοδος αύριο θα είναι τα ιδιωτικά Γκουαντάναμο. Αυτήν την είδηση ας την κατεβάσουμε εκεί που τόσο εύκολα μιλάνε για τη νεολαία, για το άσυλο, για τη χειραγώγησή της με τη βία μέσα της κι απέναντί της. Ευρωεκλογές έρχονται. Κι όπως δείχνει η Ιστορία, ό,τι «καλό» γίνεται στις ΗΠΑ περνάει τον Ατλαντικό και γίνεται κι ευρωπαϊκό παιχνίδι ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού. Σαρώστε τους εγκαίρως.

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Να θυμίσω τώρα που διαβάσατε τον τρόπο που ‘‘λειτουργεί’’ το ‘‘σύστημα’’ του ‘‘σωφρονισμού’’ στην ‘‘γη της ελευθερίας’’ πως και στην χώρα μας ετοιμάζονται (γίνονται ατελείωτες συζητήσεις) ‘‘ιδιωτικές φυλακές’’ για να οικονομάνε κάποιοι που θα κάνουν ‘‘καλά την δουλειά τους’’.
Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη στο ‘Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού’’(ωραίος τίτλος για πανεπιστήμιο παρανόμων), έγινε άλλη μια απόδραση κρατουμένων η περίφημη ‘‘απόδραση Παλαιοκώστα – Ριτζάι’’, που έχει γίνει μεγάλο θέμα στα ΜΜΕξαπάτησης, με τον προφανή σκοπό, να έρθει στο προσκήνιο η ‘‘κουβέντα’’ για την ανάγκη ενός καλύτερου συστήματος προστασίας των πολιτών από τους κακοποιούς που μπορούν όποτε θέλουν να δραπετεύουν, αφού οι κρατικές φυλακές δεν είναι ικανές, μιας και οι δημόσιοι υπάλληλοι (φύλακες – δεσμοφύλακες – εσωτερικοί φρουροί – εξωτερικοί φρουροί κλπ) είναι ανίκανοι και «που να βρεις δημόσιο υπάλληλο που να κάνει σωστά την δουλειά του» άσε που τους χρυσοπληρώνουμε κιόλας. Επειδή η ώρα που θα μας χώνουν μέσα για ψύλλου πήδημα(σκέψου τώρα(αφού γίνετε εκεί) τι θα γίνετε εδώ, μιας και τα ‘‘δικά μας’’ λαμόγια έχουν μάστερ στην κομπίνα), για να εισπράττει το ‘‘αφεντικό της φυλακής’’ τα τροφεία.
Γι αυτό τα γεγονότα έρχονται μετά από τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το τι μας επιφυλάσσουν τα καπιταλιστικά λαμόγια.

Υ.Γ. τα λαμόγια σε όλη τη Γη με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται:
«Άρπαξε να φας και κλέψε να έχεις». Που λέει και το δημώδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου