22/1/09

Δεν μιλάω για το ΔΙΚΟ σου παιδί.

Τι νομίζεις ότι βλέπουν τα παιδιά μας από την ζωή που τα περιμένει;
Βλέπουν πολέμους, καταστροφές, δολοφονίες, πείνα, δυστυχία, αδιαφορία.
Βλέπουν όλα αυτά που του ‘‘σερβίρουν’’ από την τηλεόραση.
Κι από σένα τι βλέπουν;
Να λείπεις γιατί έχει ‘‘πολλή δουλειά’’, να είσαι ‘‘κομμάτια από την δουλειά’’, να μιλάς συνεχώς για τα ‘‘προβλήματα στην δουλειά’’.
Όχι ησύχασε, δεν αναφέρομαι στο δικό σου παιδί. Για των άλλων τα παιδιά μιλάω. Ξέρω τι θα μου πεις. Το δικό σου παιδί το προστατεύεις. Το αγαπάς. Για ποιόν δουλεύεις άλλωστε ; Εσύ του τα δίνεις όλα.
Έχεις κάτσει δίπλα του να το αφήσεις να σου μιλήσει χωρίς να το διακόψεις;
Πότε το άφησες να σου εξηγήσει χωρίς να θεωρείς ότι προσπαθεί να σου δικαιολογηθεί;
Πότε πήγες τελευταία φορά μαζί του, εκεί που θέλει αυτό;
Πότε σκέφτηκες αν θέλει να παίξει και όχι να πάει στα αγγλικά, στα γαλλικά, στο βιολί, στο καράτε κλπ. και σε όσα ΕΣΥ θεωρείς ότι πρέπει να ξέρει το ΔΙΚΟ ΣΟΥ παιδί;
Όχι ηρέμισε, δεν αναφέρομαι στο δικό σου παιδί. Για των άλλων τα παιδιά μιλάω. Ξέρω τι θα μου πεις. Το δικό σου παιδί το προστατεύεις. Το αγαπάς. Για ποιόν δουλεύεις άλλωστε ; Εσύ του τα δίνεις όλα. Άλλωστε εσύ ΞΕΡΕΙΣ τι κάνεις.
Τρέχεις σα τρελός όλη μέρα, για να τα πας κάποιο σαββατοκύριακο να αγοράσουν τα μοντελάκια και τα τετράδια με τον action man και το Μπομπ το σφουγκαρακη.
Έχεις δει ποτέ τα βιβλία τους;
Όχι να τα διαβάσεις για να γίνουν οι πρώτοι μαθητές και να καμαρώνεις σαν γύφτικο σκεπάρνι. Να τα ξεφυλλίσεις. Να δεις τι λένε! Να δεις πως αρχίζει ένα παιδί της πρώτης δημοτικού να ‘‘μαθαίνει’’ τη γλώσσα! Να δεις την ιστορία της τρίτης δημοτικού! Την Γεωγραφία της πέμπτης τάξης!
Σκέτη απογοήτευση! Αποσπασματικές πληροφορίες άχρηστες.
Στο Γυμνάσιο; Μια από τα ίδια. Για το Λύκειο εδώ να δεις. Το μόνο που μετράνε τα παιδιά είναι τις απουσίες μετά τις γιορτές, για να μπορούν να πηγαίνουν περισσότερες ώρες στο φροντιστήριο.
Θες τώρα να πάμε στα πανεπιστήμια; Εκεί να δεις. Παιδιά που διάβαζαν ακόμα και στη τουαλέτα, γιατί είχαν γίνει δεύτερη φύση τους και λάτρευαν τα μαθήματα, να μπαίνουν στη σχολή που λάτρεψαν και μετά τέσσερα χρόνια να τη μισούν!
Είναι τραγικό να μισήσεις κάτι που κάποτε λάτρεψες!
Όχι μην τσιμπάς, δεν αναφέρομαι στο δικό σου παιδί. Για των άλλων τα παιδιά μιλάω. Το δικό σου παιδί το προστατεύεις. Το αγαπάς. Για ποιόν δουλεύεις άλλωστε; Εσύ του τα δίνεις όλα. Δεν μασάς.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι νέοι χλευάζουν τη πολιτική;
Γιατί ψήφιζες και ψηφίζεις αυτό το κόμμα κι αυτούς τους πολιτικούς που σε χαϊδεύουν μόνο πριν τις εκλογές και μετά σε ξεχνάνε.
Γιατί σε βλέπουν κάθε φορά να γλύφεις το κάθε πολιτικό λαμόγιο για να κάνεις τη ‘‘δουλίτσα’’ σου.
Τα παιδιά νοιώθουν αβοήθητα και μόνα τους από πολιτεία και κυβέρνηση κι έτσι αντιδρούν στο τίποτα με το μόνο όπλο που έχουν σα παιδιά. Την άρνηση, την ισοπέδωση, την κατάληψη και τελικά ΤΗΝ ΗΧΗΡΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ!
Έχεις αναρωτηθεί σε τι πιστεύουν τα σημερινά παιδιά στη πλειοψηφία τους;
Στο κρυμμένο φόβο και την αγωνία τους, που διστάζουν να την εκφράσουν και αντιδρούν με σχέσεις του τίποτα και του σήμερα. Ακόμα κι ο έρωτάς έχει ξεπουληθεί στο βωμό του χρήματος και της λάμψης της βιτρίνας. Σε ‘‘εικονική πραγματικότητα’’ ζουν τα παιδιά μας. μακριά από την αλήθεια για να τα προστατέψουμε. Έτσι τα έχουμε μάθει.
Όχι βέβαια, δεν αναφέρομαι στο δικό σου παιδί. Για των άλλων τα παιδιά μιλάω.Το δικό σου παιδί το προστατεύεις. Το αγαπάς. Για ποιόν δουλεύεις άλλωστε;Εσύ του τα δίνεις όλα. Άραξε πιο βαθειά στον αφράτο καναπέ σου.
Έχεις αναρωτηθεί που οδηγούν όλα αυτά, γιατί δεν πρέπει το παιδί σου να μάθει, αλλά να πάρει πληροφορίες, άχρηστες τις περισσότερες φορές;
Μήπως για να είναι ευάλωτα στις ορέξεις του κάθε εξουσιαστή;
Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου. ΓΙΑΤΙ;
Γιατί θέλουν να κάνουν όλα τα παιδιά κιμά; Να απογοητευτούν από όλα και να στραφούν στο τίποτα της χλιδής και του λαιφ σταιλ;
Να μην αντιδρούν.
Να μην αντιστέκονται.
Να μην επαναστατούν;
Έχεις αναρωτηθεί πόσο υπεύθυνος είσαι για το τίποτα που περιμένει το παιδί σου;
Όχι, δεν αναφέρομαι στο δικό σου παιδί. Για των άλλων τα παιδιά μιλάω.Το δικό σου παιδί το προστατεύεις. Το αγαπάς. Για ποιόν δουλεύεις άλλωστε; Εσύ του τα δίνεις όλα.
Κοιμήσου δεν σε αφορά. Εσύ τους έχεις ένα δωμάτιο που μοιάζει με δωμάτιο της NASA. Αν κλείσεις το φως στο δωμάτιο τους, θα δεις ένα σωρό φώτα από μηχανήματα, κομπιούτερ, εκτυπωτές, σκάνερς, dvd, τηλεοράσεις, κινητά.
Κι όλα αυτά γιατί; Εκτός του ότι σε αφήνουν ήσυχο να δεις τη ΛΟΛΑ.
Μήπως γίνεται για να έχεις και την ικανοποίηση ότι το παιδί σου ‘‘ενημερώνεται’’ και είναι ΙΝ.
Αλλά ποια ενημέρωση νομίζεις ότι δίνουν τα δελτία των ΜΜΕ, και οι κρεατομηχανές των sites των γνωριμιών;
Τα ίδια που σε έκαναν και σένα έτσι που είσαι.
Όχι μωρέ Έλληνα, δεν αναφέρομαι στο δικό σου παιδί. Για των άλλων τα παιδιά μιλάω. Το δικό σου παιδί το προστατεύεις. Το αγαπάς. Για ποιόν δουλεύεις άλλωστε;Εσύ του τα δίνεις όλα.
Συνέχισε να κοιμάσαι.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου