22/1/09

Ο Εχθρός …..Λαός

Δανείστηκα τον τίτλο από το θεατρικό έργο Ιάκωβου Καμπανέλη και το ομώνυμο τραγούδι του σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Γιατί δανείστηκα τον τίτλο θα αναρωτιούνται κάποιοι. Γιατί πιστεύω ότι όλα στη γη μπορεί να αλλάζουν ο ….’’εχθρός’’ όμως παραμένει ο ίδιος. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε δει ή έχετε μάθει για αυτό το θεατρικό, οι νεότεροι σίγουρα δεν το γνωρίζουν.
Την περασμένη Παρασκευή 16/1 στην τελευταία σκηνή του έργου, έγινα μάρτυρας ενός σκηνικού που ‘‘φωτογράφιζε’’ τον …εχθρό. Στο 3ο Γυμνάσιο έγιναν εκλογές στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, καθυστερημένα βέβαια μιας και οι καταλήψεις δεν επέτρεψαν να γίνουν νωρίτερα.
Το σκηνικό είχε αρχίσει να στήνετε πριν, συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των καταλήψεων και περιελάμβανε ‘‘λάσπη’’, συκοφαντίες, κομπλεξισμούς, και φραστικές επιθέσεις προς συγκεκριμένους γονείς, που διεκδικούσαν με πείσμα «να ακούσουμε τα παιδιά πριν τα ‘‘πυροβολήσουμε’’». Αυτή και μόνο η προσπάθεια, η προσπάθεια δηλαδή, να ακουστούν οι απόψεις των παιδιών και να αιτιολογήσουν την απόφασή τους να κάνουν κατάληψη, υποστηρίχθηκε φανατικά ότι είναι υποκίνηση των καταλήψεων.
Κατά την παρωδία Γενικής Συνέλευσης (για πραγματική παρωδία μιλάμε) που έγινε, οι γονείς που δεν δέχτηκαν τις προτροπές δύο – τριών γονέων(;) να καλέσουν τον εισαγγελέα για να μπει στο σχολείο και να συλλάβει συγκεκριμένους μαθητές μέλη του 15μελούς, δήλωσαν ότι στις επικείμενες εκλογές θα βάλουν υποψηφιότητα με χωριστό ψηφοδέλτιο, διαχωρίζοντας έτσι την θέση τους από την φασιστική προτροπή της κλήσης εισαγγελέα. Από κει και πέρα αρχίζει ένα τρελό κυνήγι των ‘‘μαγισσών’’ που δήθεν ‘‘σπάνε’’ τους συλλόγους. Το σύνθημα ήταν: ‘‘οι κουμουνιστές πάνε να μας πάρουν το σχολείο’’, έξυπνο και ευρηματικό αφού δεν είχε ξανά ακουστεί σε καμία άλλη εποχή τις ιστορίας τούτης της χώρας, ότι οι κουμουνιστές εκτός από τα σπίτια, τα χωράφια, τις δουλειές, τις γυναίκες, τα παιδιά και την κατσίκα, τώρα θέλανε να πάρουν και τα σχολεία!!! Ποιοι τσίμπησαν;
Μα οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!
Ξαφνικά και ενώ δεν είχε κανείς δείξει το παραμικρό ενδιαφέρων για το σχολείο και πολύ περισσότερο για το σύλλογο μέχρι εκείνη τη στιγμή, έγινε το απίστευτο, ένα συνονθύλευμα με ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ από την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ. και ότι ακροαριστεροδέξιο υπήρχε στο σχολείο, έγινε ΕΝΑ εναντίον του εχθρού, με μοναδικό σύνθημα, πρόταση και στόχο της παράταξής τους, «οι κομμουνιστές θέλουν να μας πάρουν το σχολείο μας».
Με ποιόν τρόπο ήθελαν να τους πάρουν το σχολείο;
Η ‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων’’ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ :
15% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ για την Παιδεία . Ούτε 1€ από τους Γονείς για εκπαιδευτικές ελλείψεις .
ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ βασικό υποχρεωτικό αποκλειστικά Δημόσιο σχολείο για όλουςΔΙΧΡΟΝΗ υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ επαγγελματικών σχολών, ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα, μετά το 12χρονο σε «μεταλυκειακό» επίπεδο.
ΑΚΥΡΩΣΗ συνολικά της ευέλικτης ζώνης και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ στο περιεχόμενο και στη λειτουργία του σχολείου.ΕΞΩ Ο ΣΕΒ και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ιδιωτικής εκπαίδευσης, της παραπαιδείας και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Παιδείας.
ΟΧΙ στο ολοήμερο παιδοφυλακτήριο και την ανταποδοτική λειτουργία του σχολείου.
Νέα σύγχρονα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία και ΟΧΙ ανώνυμες εταιρείες , μέσω Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ) .
ΟΧΙ στο αποκεντρωμένο, ευέλικτο σχολείο της ΑΓΟΡΑΣ.
Ιατροφαρμακευτική Δημόσια & Δωρεάν περίθαλψη για όλα τα παιδιά
Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έχουν στόχο την αναπαραγωγή ευάλωτων απασχολήσιμων για τις νέες σκληρότερες συνθήκες εκμετάλλευσης.
Ειδικότερα για το σχολείο μας
ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων, όπως απαίτησαν τα παιδιά μας με τον αγώνα τους.
ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ του σχολικού συγκροτήματος, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ σε κανένα σχολείο της πόλης μας. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την ασφάλεια των παιδιών μας.
Αυτές τις ‘‘αισχρές’’ διεκδικήσεις είχαν στο μυαλό τους αυτοί οι εχθροί και μιας και ταιριάζουν με τις διεκδικήσεις των φοιτητών και των μαθητών, που κάποιοι από αυτούς, κάνουν καταλήψεις, τότε τι ποιο απλό από το: Να τους ‘‘λασπώσουμε’’ και να τους συκοφαντήσουμε σε όλους τους γονείς σαν υποκινητές των καταλήψεων που θέλουν να φέρουν το χάος. Άρχισαν λοιπόν τα τηλεφωνήματα (υπάρχουν μαρτυρίες κληθέντων) προς γονείς που με το παραπάνω μότο ‘οι κουμουνιστές πάνε να μας πάρουν το σχολείο και να συνεχιστούν οι καταλήψεις’’, ζητούσαν να ψηφίσουν την ‘‘Ενωτική Κίνηση’’ ( το ‘‘Ενωτική’’ με όλους αυτούς μέσα, εμένα μου θυμίζει εκείνες τις ‘‘ενωτικές κινήσεις στήριξης’’ των χουνταίων από τους εθνικόφρονες ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, για την σωτηρία της πατρίδος) για να τελειώνει πια η κομμουνιστική απειλή!!!
Το αποκορύφωμα ήταν η εφορευτική επιτροπή που λειτούργησε σαν πολιτικό γραφείο της Ενωτικής Κίνησης. Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα θα πει κάποιος, απλά πολύ απλά έκαναν χρήση των τηλεφώνων μονόπλευρα (σιγά μην βοηθήσουν τους ‘‘διασπαστές’’) απορρίπτοντας το αίτημα να δοθούν τα τηλέφωνα και στους δύο συνδυασμούς(!!!!) με το πρόσχημα ότι τα τηλέφωνα τα είχε το προηγούμενο ΔΣ και ο διευθυντής του Γυμνασίου και για λόγους προσωπικών δεδομένων (ακούστηκε από ένα μέλος της εφορευτικής), όμως έκαναν χρήση των τηλεφώνων, καθ ομολογία, για να έχουμε μεγάλη προσέλευση δήθεν στις εκλογές, ενώ ήταν προκλητική η χρήση των τηλεφώνων τις τέσσερις τελευταίες ώρες της ψηφοφορίας.
Αφελείς και μικρόμυαλοι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που συνεργαστήκατε για την σωτηρία της πατρίδος και σφιχταγκαλιαστήκατε, αποδεικνύοντας ότι η ιδεολογία σας είναι ολόιδια καπιταλιστική. Αν θέλανε Ω! ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, οι κομμουνιστές, να πάρουν τις εκλογές, αυτοί που θα καταστρέφανε το σχολείο, δεν θα διεκδικούσανε με χωριστό ψηφοδέλτιο την εκλογή τους αλλά θα κατεβαίνανε σε ένα και οι 11 και ξέρετε πολύ καλά ότι, για τον εντελώς απαξιωμένους από τις κυβερνήσεις σας συλλόγους γονέων δεν υπήρχαν υποψηφιότητες.
Για τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, που φοβήθηκαν μην χάσουν το σχολείο τους, θα τους προτείνω να διαβάσουν το άρθρο μου σε αυτό το φιλόξενο site με τίτλο: Δεν μιλάω για το ΔΙΚΟ σου παιδί.
Επίσης σας αφιερώνω το τραγούδι που ακουγόταν στο θεατρικό έργο:

Ο Εχθρός Λαός

Ήταν πατριώτη ένας λαός
ένας μεγάλος τοπικός εχθρός

Θελαν να χουν όλοι το σπιτάκι τους
Καθημερινά το μεροκαματάκι τους
Να χουν ακόμα κι αν κακογεράσουν
Μια συνταξούλα για να μην πεινάσουν

Νιώθεις πατριώτη τι είναι εχθρός
Ήτανε τούτος ο παλιολαός

Θέλανε να μην περπατούν στα τέσσερα
Να σκέφτονται και να μιλούν ελεύθερα
Να κυβερνάει αυτός που θα χουνε διαλέξει
Κανένας ποια να μην τους κοροϊδέψει

Νιώθεις πατριώτη τι είναι εχθρός
Ήτανε τούτος ο παλιολαός.

Θελαν το νόμο φίλο κι όχι φύλακα
Να μην φοβούνται πια τον χωροφύλακα
Την περηφάνια τους κανείς να μην πληγώνει
Ούτε την πόρτα τους να ξεκλειδώνει

Νιώθεις πατριώτη τι είναι εχθρός
Ήτανε τούτος ο παλιολαός

Όνειρα χίλια μέσα στο κεφάλι τους
Τ αποθηκεύανε στο προσκεφάλι τους
Χρόνια καλύτερα ελπίζανε να ρθούνε
Το σήμερα οι ληστές δεν εκτιμούνε

Νιώθεις πατριώτη τι είναι εχθρός
Ήτανε τούτος ο παλιολαός.

Τι ελπίζω με αυτό το άρθρο μου; Τίποτα. Δεν νομίζω ότι αρκεί ούτε αυτό, ούτε το προηγούμενο, να γίνει ‘‘ξυπνητήρι’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου